Borging

L

everanciers met het keurmerk geraspte kaas voegen niet meer dan het wettelijk toegestane percentage zetmeel toe.

Dit percentage is net genoeg om de structuur los te houden, zonder de smaak te beïnvloeden. Geraspte kaas-producten afkomstig van de deelnemers aan het programma ‘Grated Cheese Quality Controlled‘ bevatten geen melkvreemd vet.

Voedselveiligheid van het product is een vanzelfsprekendheid en wordt verzekerd door een constante kwaliteitsbewaking. Uiteraard bezitten alle producenten van geraspte kaas een EU-erkenning, hetgeen blijkt uit het ovaaltje met het identificatiemerk op de verpakking.

Daarnaast zijn veel bedrijven gecertificeerd (o.a. COKZ, HACCP, BRC, IFS, SKAL-ECO, ISO 22000, FSSC en GMP+)

De aangesloten bedrijven worden door Qlip, een onafhankelijke instantie, onaangekondigd gecontroleerd middels monstername op de gestelde criteria in het microbiologisch laboratorium van Qlip. Deze borging is niet vrijblijvend! Op een onverhoopte overschrijding volgt een boete.

De aangesloten deelnemers investeren vrijwillig in de overeengekomen borging en laboratoriumanalyses om de hoogwaardige kwaliteit en veiligheid voor de retail en uiteindelijk de consument te garanderen.

Navolgende parameters worden met het programma ‘Grated Cheese Quality Controlled’ structureel gecontroleerd: zetmeel, melkvreemd vet, gisten, schimmels en enterobacteria.